|
 |
Skupoca, skupoca i joÂ? veca skupoca
|
 |
 |
| Author |
Message |
zmaj$

Tue Aug 28, 2007 7:34 pm |
|
 |
Ljudi, jeste li vi vidjeli nove cijene u naÂ?im trgovinama??
Počelo je sa suÂ?om, ali pravi početak je bio da kad su mediji krenuli pričati po poskupljenju braÂ?na i kukuruza... Sad sve je viÂ?e, pa čak i moje omiljeno pivo je oÂ?lo 2 kn gore na mjestu di ga inače kupujem .
Za ne povjerovat . Kako se vi ostali snalazite? |
|
|
|
|
| Author |
Message |
balerina
Wed Aug 29, 2007 5:49 pm |
|
 |
u potpunosti se slaÂ?em...
bila u kvartu u Konzumu, kupila ne baÂ? puno stvari, a ceh je bio veći neg inače...
mislim da bu to joÂ? iÂ?lo gore tijekom rujna.
bilo bi to sve ok da se paralelno sa troÂ?kovima Â?ivota povećavaju plaće, a većini se ne povećavaju ovisno o druÂ?tvenim zbivanjima u zemlji
baÂ? gledam ljude po kvartu (Â?ivim u ZG) koji su srednjih godina, imaju prek 20 godina staÂ?a, nemaju faks nit neke velike plaće, ti ljudi stvarno jedva preÂ?ivljavaju, a stambeno su zbrinuti, dakle ne otplaćuju kredit za stan.
i kak sve ide gore, idu i kamate, npr. kupiÂ? autek po jednoj kamatnoj stopi pa ti ju banka iduće godine digne i tak...sve u svemu ne piÂ?e nam se dobro...
samo neki mogu pratiti tu skupoću, oni koji su vlasnici nečega, rade s marÂ?om od preko 1000%, a radnike plaćaju po 2500kn. Nisam krivo napisala, 1000% piÂ?e
 |
|
|
|
|
| Author |
Message |
tadis Site Admin

Thu Aug 30, 2007 1:58 pm |
|
 |
I ja sam vidio skok cijena. Znam da su govorili o tome u Dnevniku da će se s cijene braÂ?na preliti na ostalo, al ipak čini mi se da su trgovci poÂ?urili s tim . Pa to novo skuplje braÂ?no i kukuruz nije joÂ? ni doÂ?ao u optjecaj.
Bit će gadno, a baÂ? kao Â?to kaÂ?ete, plaće mnogo sporije rastu od troÂ?kova Â?ivota, stopa rasta koÂ?arice namjernica je u svakoj godini postotno veća od rasta plaća te godine. JoÂ? ako tome dodaÂ? najam, kamate na kredu, ako obitelj ima djecu... pa prosječna obitelj stvarno teÂ?ko moÂ?e sastaviti kraj s krajem .
I da, Zmaju, u Lidlu ti je ono njihovo pivo "Deep" (oni mu daju svoju trg. marku, a Daruvarska pivovara ga puni) 3 kn 0.5L. A i nije tak loÂ?e pivo, pa da i tu uÂ?tediÂ? . |
|
|
|
|
| Author |
Message |
zmaj$

Sat Sep 01, 2007 7:18 pm |
|
 |
Je, ljudi moji sve se teÂ?e Â?ivi . I ja imam taj dojam da su trgovci poÂ?urili s povećanjam cijena i prije nego Â?to je zapravo skuplja roba doÂ?la na trÂ?iÂ?te.
Danas i ako si obrazovana osoba (s faksom) teÂ?e Â?iviÂ?, a tek ako si KV ili NKV, SSS... to je joÂ? gore. Pa ja znam recimo na bauÂ?teli da ljudi rade za 2000 kn mjesečno skoro cijeli dan, i tako cijelu godinu - moÂ?da 1 tjedan odmora samo dobiju. To je jeben Â?ivot .
Di su vremena mog dide, kad si mogo otići u Njemačku, Â?ljakat na bauÂ?teli i vratit se ko car u naÂ?e krajeve??? Danas je samo Â?ljaka i joÂ? tuÂ?niji povratak u skromni dom  |
|
|
|
|
| Author |
Message |
tadis Site Admin

Sun Sep 02, 2007 7:31 pm |
|
 |
| SlaÂ?em se, ali ipak su to druga vremena, ne moÂ?emo očekivati da će neÂ?to vječno trajati. Zato danas treba ulagati u sebe, u svoje znanje i sposobnosti - to leÂ?i na obrazovnom sustavu da mlađim generacijama usadi tu potrebu za učenjem i prilagodbom. |
|
|
|
|
| Author |
Message |
zmaj$

Mon Sep 03, 2007 7:15 pm |
|
 |
| tadis wrote: |
I da, Zmaju, u Lidlu ti je ono njihovo pivo "Deep" (oni mu daju svoju trg. marku, a Daruvarska pivovara ga puni) 3 kn 0.5L. A i nije tak loÂ?e pivo, pa da i tu uÂ?tediÂ? . |
Ma takva piva i ne kupujem. To moÂ?e jedino za čiÂ?ćenje WC-a posluÂ?it. Na Â?ta i ti mene nagovaraÂ?....  |
|
|
|
|
| Author |
Message |
tadis Site Admin

Tue Sep 04, 2007 8:10 pm |
|
 |
| zmaj$ wrote: |
| tadis wrote: |
Ma takva piva i ne kupujem. To moÂ?e jedino za čiÂ?ćenje WC-a posluÂ?it. Na Â?ta i ti mene nagovaraÂ?....  |
Da,da,da sad se kao praviÂ? fin . Vidio sam je tebe di ti ono K-plus poteÂ?eÂ? . |
|
|
|
|
 |
Page 1 of 1 |
All times are GMT + 2 Hours
|
|
You cannot post new topics in this forum You cannot reply to topics in this forum You cannot edit your posts in this forum You cannot delete your posts in this forum You cannot vote in polls in this forum
|
|